De B&B bevindt zich op “De Hondsrug”.
De Hondsrug is een langgerekte rug in Drenthe en Groningen, die zich van Emmen tot de stad Groningen uitstrekt. De Hondsrug heeft een lengte van 70 kilometer en een gemiddelde hoogte van 20 meter boven NAP. Je bent in een uniek natuurgebied, want de Hondsrug vormt, samen met een deel van het omringende gebied, het enige UNESCO global Geopark van Nederland.

In de gemeente Borger/Odoorn zijn diverse mogelijkheden om je te vermaken. Talloze fietspaden zorgen ervoor dat u alle kanten op kan.Zowel de provincie Drenthe als Groningen liggen in de mogelijkheden om uitstapjes te maken.

Drenthe
De mooie en gezellige dorpen Exloo, Borger en Odoorn zijn plaatsen in de gemeente Borger/Odoorn waar in de zomer veel vertier is. Zoals de schaapskudde/-scheren, kabouterland voor de allerkleinste. In Borger vindt u het hunebed museum.
Ook zijn er diverse festivals te beleven zoals Mammoet een live spektakel op het Buinerveld van Juli t/m September.
Verder is Emmen natuurlijke een grote plaats waar u onder andere "Wild Lands" kunt bezoeken, en natuurlijk het gezellige centrum met de vele winkels.
De vele hunebedden zijn natuurlijk een begrip die een ieder gezien moet hebben.

Groningen
De studenten stad Groningen heeft een gezellige sfeer met vele kroegjes en natuurlijk de martini toren. Als je het hebt over de allermooiste dorpen die de provincie Groningen rijk is dan zullen velen zeggen dat het vijfhoekige vestingdorp Bourtange de nummer één zou moeten zijn. Het is dan zeker ook de moeite waard om Bourtange te bezoeken.

De museumspoorlijn STAR is de langste museumspoorlijn van Nederland. Stap in voor een reis terug in de tijd op de grens van Groningen en Drenthe! Deze stoomtrein rijdt van Stadskanaal naar Veendam en terug.
Zoals u leest genoeg mogelijkheden voor iedereen om zich te vermaken en dit was nog maar een kleine greep uit de vele leuke dingen om te doen.

Wandelen en fietsen

Routes in Drenthe | Drenthe
Of je nu actief wilt genieten van onze prachtige natuur, rust en ruimte zoekt, cultuur komt snuiven of één van de vele evenementen wilt bezoeken, Drenthe is de plek waar je je vrije tijd het best besteedt.
www.drenthe.nl

Routebureau Drenthe
Routebureau Drenthe. Het Recreatieschap is hét Routebureau van Drenthe. Wij zijn dé expert op het gebied van het ontwikkelen, bewegwijzeren en onderhouden van recreatieve routes.
www.recreatieschapdrenthe.nl

Voor de hele familie!

Schaapskudde Exloo – Schapen, de heide en Drenthe, ze horen bij elkaar

De Schaapskudde Exloo. Deze website biedt informatie over de Stichting Schaapskudde Exloo, een ANBI Stichting. De instandhouding van de schaapskudde wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en de gemeente Borger-Odoorn.
schaapskuddeexloo.nl

Kabouterland Exloo

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Beleef een dagje uit met kabouters, trollen en dieren. Er zijn diverse speeltuintjes, zowel binnen als buiten.
www.kabouterland.nl

Het Hunebedcentrum

Oertijdpark is de plek waar de prehistorie tot leven komt. Maak een wandeling door 150.000 jaar geschiedenis en ga zelf op ontdekking en sta oog in oog met de prehistorische mensen.
www.hunebedcentrum.eu

Een werelds avontuur! | WILDLANDS

Maak een wereldexpeditie in één dag in WILDLANDS. Reis als echte avonturier door de jungle, de savanne en het poolgebied. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en beleef spannende avonturen.
www.wildlands.nl

Vesting Bourtange

Welkom in het jaar 1742! Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.
www.bourtange.nl

Museumspoorlijn STAR

Een bijzonder dagje uit? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Niet alleen met de trein, maar ook bijvoorbeeld in combinatie met een historische bus of een bezoek aan het Veenkoloniaal Museum in Veendam.
www.stadskanaalrail.nl

Openluchtmuseum Ellert en Brammert - Schoonoord Drenthe

Bezoek ons openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord Drenthe eens en zet de tijd even voor een eeuw terug. U vindt o.a. plaggenhutten, boerderijen, een kerkje, een gevangenis, een armenhuis. Bij alle kunt u binnen kijken.
www.ellertenbrammert.nl

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork: meer dan een herinnering. Hier wordt het verhaal over het leven van slachtoffers en overlevenden verteld.
kampwesterbork.nl

Zoo Bizar | Mini Zoo Kinderfeestjes, familiedag, schoolreisje in Drenthe

Mini Zoo in Orvelte provincie Drenthe met bijzondere dieren, perfecte locatie voor een kinderfeestje, schoolreisje of familiedag.
zoobizar.nl

DX Adventurepark

DX Adventurepark is het grootste open waterpark van Nederland in Gasselte. In dit park kun je met het hele gezin of met je vrienden volop plezier beleven.
dxadventurepark.nl

Buitencentrum Boomkroonpad - Hondsrug

Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door dit uitgestrekte gebied. Ook kun je in dit bezoekerscentrum terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen.
www.staatsbosbeheer.nl

Attractiepark Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe voor een onvergetelijke dag in het meest bekende pretpark van Noord Nederland.
duinenzathe.nl

Drouwenerzand Attractiepark & Vakantiepark Drenthe

Drouwenerzand Attractiepark heeft een voordelige entreeprijs welke altijd inclusief vers fruit, div. belegde broodjes, frites, dagsoep, koffie, thee, limonade en softijs is! Ook zijn er avontuurlijke overnachtingsmogelijkheden.
www.drouwenerzand.nl